Çocukluk yıllarımızın efsane arazi aracı Suzuki Samurai geri geliyor!
Çocukluk yıllarımızın efsane arazi aracı Suzuki Samurai geri geliyor!

Çocukluk yıllarımızın efsane arazi aracı Suzuki Samurai geri geliyor!

Suzuki Ekim 2017’de ilk kez Tokyo Motor şovunda gösterime sunacağı arazi konsepti aracını duyurdu. Bu araç 80li yıllara damgasını vuran ikonik Samurai modelinin yeninden yorumlanması.

Dünyadaki asfalt kaplı olmayan taşlık ya da toprak zeminli yollara bakarsanız ilk Suzuki Samurai’lardan biri illaki karşınıza çıkacaktır. 80’ler dönemi arazi aracı adına yakışır şekilde; çevik, güçlü ve abartısız!

Bu araç hala uzak ormanlardaki zorlu yollarla boğuşurken 1995’te bu modelin üretimi durdu. Suzuki yıllar sonra %100 elektirik yeni Samurai konseptini Ekim 2017de  gösterime çıkardı.

E-survivor modeli güçlü, hafif ve gelecek nesil arazi aracı gibi gözüküyor. Hakkında çok bir şey bilinmese de klasik eski model savaşçının günümüze uyarlanmış bir üst seviyesi olacak gibi duruyor.

Markaya göre E-Survivor yeni neslin kompakt SUV’u. Suzuki bu aracını bir Vitara ile klasik Samurai’nin karışımı olarak nitelendiriyor.

Uzmanlar E-Survivor’ın hafif gövdesinin merdiven özel bir şasi üzerine inşa edildiğini belirtiyor. Bu da Samurai’ın geçmişte olduğu gibi kendi sınıfındaki araçlardan daha hafif olmasını sağlıyor.

E-survivor’daki “e” ise aracın elektrikli olduğunu vurgulamak için konulmuş. Suzuki her bir tekerin kendine ait – diğerlerinden bağımsız – elektrikli motoru olacağını yani gerçek anlamda 4-teker sürüş yaşatacağını söylüyor.

Ayrıca devasa yerden yükseklik mesafesi, T-tavan ve dışarısı görünen kapılar (tamamen cam) ile e-survivor’da öne çıkan özellikler.

Aracın içine göz attığımızda sürücü koltuğunun F-16 kokpitine çok benzer olduğunu gözlemliyoruz. Bir uyarı ekranı haberleri, navigasyonu ve yan aynalardaki görüntüyü canlı olarak gösteriyor.

Sürücü konsolün ortasında bulunan bir kamera sistemiyle ; sistem kontrolü ve aracın genel durumunu görebilmek için 3 boyutlu holografik araç canlandırmasına bakabiliyor.

Bu aracın olası fiyatı ve müsaitliği hakkında henüz ses yok. Ama Suzuki Samurai ile kazanacak çok şeyi olduğunun çok net farkında.

Eğer marka E-Survivor’a yeşil ışık yakarsa sıraya girmeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir