Ünlü snowboardcu kaskı sayesinde kurtuldu!
Ünlü snowboardcu kaskı sayesinde kurtuldu!

Ünlü snowboardcu kaskı sayesinde kurtuldu!

Profesyonel snowboardcu Xavier De Le Rue “doktorum, kaskım olmasaydı büyük ihtimalle ölmüş olabileceğimi söyledi” diyor.

Hiç kask takmayı reddeden kayakçı veya snowboardcu tanıdığınız var mı? O zaman lütfen bu hikayeyi mutlaka onlara anlatın. Kask, dünyanın en iyi kayakçı/boardcuları için bile rampalarda en kritik ekipmandır, olmazsa olmazı!

Xavier dünyanın en iyi pist dışı / extreme  snowboardcularından biri, işin uzmanı. Big Mountain ( pist dışı dev dağa yamaçlarından çığ riski altında yapılan inişler ) yarışmacısı Fransız snowboardcu 2006’da Olimpiyatlarda yarıştı, 2009’da FIS Snowboard Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı ve Rossignol ana sponsoru.

Kısaca senden iyi olduğu kesin! Ve hayatını kaskına borçlu!

Yumuşak Zeminde Kask

Xavier kayalara çarptığında yumuşak zeminde kayıyordu. Arazi aslında dikkat edilmesi gerekecek kadar kötü değildi ama çarpışma profesyonel sporcuyu bayılttı. Facebook’ta başına gelenleri şöyle açıkladı;

“bugün şanslıydım, çok yumuşak zeminde kayarken bir taşa çarptım ve sonra karların altında kaybolmuş bir kayaya kafamı sert bir şekilde vurdum, bir süre baygın kaldım. Kaskım olmasaydı doktorum büyük ihtimalle ölmüş olabileceğimi söyledi.”

“4. fotoğrafta iç kısmın çarpışma anında arkadaki darbeyi nasıl emdiğini görebilirsiniz.”

Neyse ki sadece şiddetli bir sarsıntıyla birlikte yoğun bir baş ağrısı dışında bir şeyim yok. Her zaman kask takılması gerektiğini görmüş oldum, yumuşak zeminde bile çünkü kar yüzeyinin altında ne olduğunu bilmiyoruz.”

Bugün hayatımı kurtardığı için kaskıma teşekkür ediyorum!”.

Yine profesyonel bir snowboardcu olan kardeşi, Xavier’ı baygın bir halde buldu. Doktor tarafından kontrol edildikten sonra kardeşinin kaskı sayesinde iyi olduğunu gördü ve çok sevindi.

Özetlersek, hala kask takmadığın için “havalı” olduğunu mu düşünüyorsun? Dünyanın en iyilerinin bile hayatını kurtarabiliyorsa sana ve amatör kayakçılara nasıl yararlı olacağını bir daha düşün!

SPXTV de Koruma ekipmanları videomuzu seyretmenizi öneriyoruz ;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir