Türkiye’deki Kayak Merkezleri
Türkiye’deki Kayak Merkezleri

Türkiye’deki Kayak Merkezleri

Kayak sezonunun açılmasına kısa bir süre kalmışken insanların kafasında oluşan “nereye gitmeliyim?” sorusunu cevaplamak için Türkiye’deki kayak merkezlerini inceledik.

Uludağ Kayak Merkezi

Kayak tatili denilince ilk akla gelen adres olan Uludağ, 2.543 m yüksekliği ile Batı Anadolu’nun en büyük dağı.

Uludağ Kayak Merkezi, Alp ve Kuzey disiplini ile tur kayağı bakımından uygun coğrafya şartlarına sahiptir. Kayak dışında snowboard, bigfoot ve kar motosikleti aktiviteleri de yapılmaktadır.

Uludağ kayak merkezinde, yeni başlayan kayakçılardan, profesyonellere kadar her seviyeye hitap eden 24 adet pist bulunmaktadır.

Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya kayak merkezi, tur kayağı için çok uygun koşullara sahiptir. Kartalkaya kayak merkezinde kayılabilen uygun alan 1850-2200 metre arasındadır. Kartalkaya kayak merkezi ve çevresi çam ormanlarıyla doludur. Hâkim rüzgâr yönü batı ve kuzeybatıdır.

Erciyes Kayak Merkezi

Kayseri’nin 25 km güneyinde, sönmüş volkanik bir dağ olan Erciyes Dağı, 3.916 metreye ulaşan zirvesi ile Türkiye’nin en yüksek 5. Dağıdır. Erciyes Kayak Merkezi’nde, zorluk derecelerine göre farklılıklar gösteren 32 adet pist seçeneği bulunmaktadır.

Sarıkamış Kayak Merkezi

Kars şehir merkezine 55 km mesafede, 2.634 metrede bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi, dünyada sadece Alp Dağları’na mahsus olan “kristal kar” özelliğiyle sayılı kayak merkezleri arasında bulunmaktadır.

Nem oranının çok düşük olmasından ötürü yağan kar buzlanmayıp, yağdığı andaki kristalize formunu çok uzun süre devam ettirmektedir.

Sarıçam ormanları içerisinde, toplam uzunluğu 12 km’yi bulan 5 etaplı piste sahip olan Sarıkamış’ta kayak sezonu 4 ay sürüyor.

Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum’un güney batısında yer alır. Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan bu kayak merkezi oldukça popülerdir. Palandöken kayak merkezinin başlangıç yüksekliği 2200 metre, zirve noktası olan Ejder tepe noktası 3176 metredir. Yılın altı ayı boyunca karlarla örtülü olan, Palandöken Kayak Merkezi, uluslararası Üniversiteler kış olimpiyatlarına, Konaklı kayak merkezi ile ev sahipliği yapmaktadır.

Davraz Kayak Merkezi

2635 metre zirveye sahip Davraz dağı, Isparta’nın 26 km güneyinde, Antalya’ya yakınlığı ve gelişmeye müsait konumuyla Akdeniz’in en popüler kayak merkezlerinden bir tanesidir. Davraz Kayak Merkezi’nde Eğirdir Gölü’nün inanılmaz manzarası eşliğinde kayak yapılabilmektedir.

Doğal dokunun yumuşaklığı ve mükemmel kar kalitesi ile yeni başlayan kayakçılara tehlikesiz rotalar, profesyonel kayakçılara ise gönüllerince kayabilecekleri, ortalama 8 ila 10 km’ye ulaşan benzersiz parkurlar bulunmaktadır. Kayak merkezinde toplam uzunluğu yaklaşık 23 km’yi bulan 12 adet pist bulunmaktadır.

Kartepe Kayak Merkezi

İstanbul’a en yakın mesafedeki kayak merkezi olan Kartepe Kayak Merkezi, doğal güzelliği ve özellikle Sapanca gölü sayesinde her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır.

Kartepe kayak merkezinde farklı zorluk derecelerinde 4 farklı kayak pistinde kayak keyfi yaşayabilirsiniz.

Ilgaz Kayak Merkezi

Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu ve Çankırı illeri sınırında zirvesi 2850 metre olan Ilgaz Sıradağları üzerinde, Ilgaz Milli Parkı içinde yer almaktadır.

Ilgaz kayak merkezinde kayak mevsimi beş ay sürmektedir. Kayak merkezinde farklı zorluk seviyelerinde 3 adet pist bulunmaktadır.

Yalnızçam Kayak Merkezi

Ardahan şehir merkezine 15 km mesafede, 2.715 metrede bulunan Yalnızçam Kayak Merkezi, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Kafkaslar’ın kesişme noktasında yer alıyor.

Kayak merkezi, dünyada sadece Alp Dağları, Türkiye’de ise geçtiğimiz seneye kadar sadece Sarıkamış Kayak Merkezi’nde bulunan “kristal kar” özelliği ile kayak severlere göz kırpıyor.

2.715 metre yükseklikteki Yalnızçam’da farklı zorluk seviyelerinde en uzunu 4 km olmak üzere 4 adet pist bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir