Taşınabilir Eko-Kapsül ile doğada, tamamen organik bir hayat yaşa!
Taşınabilir Eko-Kapsül ile doğada, tamamen organik bir hayat yaşa!

Taşınabilir Eko-Kapsül ile doğada, tamamen organik bir hayat yaşa!

Gelecekten gelen, içinde tüm imkanların sunulduğu, rüzgar, güneş ve yağmur enerjisiyle çalışan küçük bir kapsülün içine sığışıyoruz.

Eğer yaşadığınız yerin büyüklüğü gerçekten sizin için önemli değilse, Eko-kapsül sizin kusursuz dünya-dostu meskeniniz olabilir.

Slovak yapımı cam elyafı ve aliminyumdan üretilmiş kapsül yaklaşık 6 m2 ki bu tipik bir hapishane odasından 1 adım büyük demek.

2015’te duyurulan Eko-Kapsül’ün ilk 50 adet ilk jenerasyon pilot sürümleri Aralık’ta piyasaya sürüldü. Kazanılan parayla, şirket bu sene seri üretime geçmeyi ve seyyar güneş&rüzgar enerjisiyle çalışan kapsülleri tüm dünyaya satmayı planlıyor.

Eko-kapsüller en fazla 2 kişinin yaşayabileceği, güneşten ve rüzgardan enerji alıp depolayan seyyar yaşam üniteleridir. Her bir kapsül ısı panelleri, 1 adet rüzgar tribünü ve 10kw akü pakediyle satın alınıyor. Su tankı boşken yaklaşık 1,180 kg ağırlında.

Hiç güneş yokken, marka Eko-kapsülün en azından 4 gün boyunca çalışacağını iddia ediyor. Ama aynı zamanda rüzgar tribünüyle birlikte akünün tamamen tükenmesi durumu neredeyse imkansız diye not düşüyorlar. Ayrıca standart güç bağlantılarına da uyumlu.

Geri dönüşüme olanak sağlayan su filtreleri eko-kapsül sahiplerinin güvenli bir şekilde yağmur, göl veya nehir suyunu alıp içilebilir hale gelmesine olanak sağlıyor. Kısacası, Eko-kapsül içinde yaşayanların 1 seneye kadar yaşamını sürdürebilmesi için tasarlanmış. Muhtemelen 1 sene sonunda filtrelerin değişmesi ve kapsüle küçük bir bakım yapılması gerekecektir.

Ücreti: bu kapsüllerden birinde yaşam, Amerika’daki bir ev fiyatından çok daha uygun tabii. Ilk jenerasyon kapsüller yaklaşık 85,000 Amerikan doları. Ama firma web-sitelerinde bu senenin ikinci jenerasyon kapsüllerinin seri üretimle birlikte daha ucuza geleceğine söz veriyor.

Su ve enerjiye ek olarak kapsül eşyalı olarak satılıyor. Çift kişilik standart bir yatak, bir kahve masası ve bir kaç sandalyenin oda yüzölçümünün büyük kısmını kapladığı düşünülürse eşyalı satılması gerçekten hoş bir detay.

Eko-kapsül iç mimarisi

Eko-kapsülde ekstra büyüklükteki ve uzunluktaki ikiz yataklar boyutunda katlanabilir bir yatak, gömme masa, gömme dolaplar, ufak mutfak, bir gardrop ve su tasarrufu sağlayan bir duş bulunuyor.

Ve tabi ki tuvaletler!

Insan dışkısını gübreye çeviren sistem tuvaletlerle satılan ilk jenerasyon kapsüller, bu sene gelecek modellerde “atık yakımı” model tuvaletlerle satışa sunulacak.

Kapsülün düz yüzeyinin yanı sıra ulaşım için 4 adet küçük tekerleği bulunuyor. Ama bunun yanında eko-kapsülü daha engebeli arazilere taşıyabilmek adına özel üretim römarklar şuan tasarım aşamasında, çalışmalar sürüyor. Bu römorkların ikinci jenerasyon kapsüllerle birlikte satılması bekleniyor.
Bir heves koşup bir kapsül satın almalı mı?

Birincisi ; eğer dünyayı unutmayı yani tamamen her şeyden soyutlaşmak istiyorsan alınabilir. Ikinci seçenek ise ; tamamen kişisel tercih ve ihtiyaçlarına bağlı.

Eko-kapsül biraz uçuk kaçık bir araç ama sonuç olarak enerjisini kendi kendine üretebilen prefabrik, taşınabilir, küçük bir ev aslında.

Şehirlerin gelecek nesil evleri olmayabilir ama biz eko-kapsülleri, karavanların alternatifi olabilecek eğlenceli bir araç olarak görüyoruz. Sunduklarına göre Abartılı sayılmayacak bir ücrete ve daha bir sürü yararlı opsiyonlara sahip bu kapsülün aynı zamanda atık yakma özelliğine sahip tuvaletlerinden de bahsetmiş miydik?!

Kafa dinlemek ve doğada kendi başınıza tamamen organik bir hayat yaşamak istiyorsanız Eko-kapsül sizi bekliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir