Netflix’te şuan gösterimde olan 5 Mükemmel Outdoor Filmi
Netflix’te şuan gösterimde olan 5 Mükemmel Outdoor Filmi

Netflix’te şuan gösterimde olan 5 Mükemmel Outdoor Filmi

Bazılarını daha önce hiç duymadığımız müthiş outdoor filmleri koleksiyonu için Netflix adeta bir hazine. Şuan da izleyebileceğiniz en iyi 5 filmi sizin için listeledik.

Virunga

https://youtu.be/Wu-vjWd7Tb8

Kongo Cumhuriyeti’nin doğusunun ormanlı derinliklerinde, biyo-çeşitlilik açısından dünyanın en zengin yerlerinden biri olan ve nesli tükenmekte yani dünya üzerinde son kalan dağ gorillerine ev sahipliği yapan Virunga Milli Parkı yatıyor. Virunga, kültürel, tarihi ve değerli mineraller açısından zengin bir yapıya sahip. Film Belçikalı çevreci bir gencin ve küçük bir grup korucunun UNESCO mirasını korumak için kaçak avcılara, milislere ve minerale aç şirketlere karşı verdikleri savaşı anlatıyor.

Derin Sular

https://youtu.be/tC007qozN-g

Derin Sular isimli belgeselde tecrübesiz bir denizci global bir tekne yarışına katılıyor. 2006’da çekilen film 1969’da tamamlanan tekne yarışında, dünyanın etrafını tek başına gemiyle gezme girişiminin hikâyesini yeniden anlatıyor. Hikâyedeki kahraman Donald Crowhurst hem rakipleriyle hem de  yalnızlık ve bilgisizlikle yarışıyor.

Buzulun Peşinde

Buzul Peşinde, bir film yapımcısının iklim değişikliğini belgelemek için girişimini anlatıyor. Çekimi birkaç yıl süren filmde James Balog bir buzulun yaşamını, hızlı ve yavaş anlarını yakalayarak anlatmakta. Derin buzul yarıklarından aşağı inmekten tutun donmuş şelaleleri yakalamaya kadar, Balog buzulun değişimini çekebilmek için ne gerekiyorsa yapmış.

Boşluğa Dokunmak

Dağda tehlikenin ve hayatta kalmanın gerçek ve en acıklı hikâyelerinden biri olan Boşluğa Dokunmak Joe Simpson ve Simon Yates’in hikâyesini yeniden anlatıyor. 1985’te ikili Peru’nun And Dağlarında bulunan Büyük Siula’ya tırmandılar. Ama iniş sırasında birçok felaket meydana geldi ve bu facialar ikiliyi ayırarak neredeyse ölümlerine sebep oluyordu. Herhangi bir yardım ve birbirleri olmaksızın ikili, hayatta kalma çabaları sırasında hayal edemeyeceğiniz şanssızlıklarla yüzleştiler ve katlanılması güç kararlar verdiler.

Zirve

“Yabani dağ” olarak bilinen K2, gerçekten de vahşi ve en ölümcül dağlardan biri olma unvanına sahip. Zirve, 2008 Ağustos’unda 11 tırmanıcının 48 saatlik bir zaman diliminde donarak can verdikleri süreci anlatıyor. Zirve, tırmanıcıların ilk elden görüntülerini ve olaydan sonraki röportajları içeren ve gerçekte neler olduğunu anlamak için verilen çabayla yeniden sahneye taşınan kusursuz bir öykünmedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir