Land Rover Arama&Kurtarma modelinin çatısından Drone fırlatıyor!
Land Rover Arama&Kurtarma modelinin çatısından Drone fırlatıyor!

Land Rover Arama&Kurtarma modelinin çatısından Drone fırlatıyor!

Full donanımlı Land Rover Discovery hiç beklemediğiniz bir anda havaya bir drone fırlatabilir, drone kamerasından yolculara canlı video izletebilir ve hareket halindeyken kendi kendini idare edebilen ayrıca uzaktan kumandalı aygıtı çatıdaki yuvasına geri çağırabilir.

Land Rover ve Red Cross çağdaş bir arama-kurtarma aracı yaratmak için bir araya geldiler. Bu arazi aracının çatısındaki drone yanınızdan geçerken hayatınızı kurtarabilir. Bu tasarı/düşünce Kahraman ( Project Hero ) Projesi olarak adlandırılıyor.

İlk olarak Cenevre Motor Şov’unda tanıtılan aracı, Avusturyalı Red Cross tarafından kullanılmak üzere Jaguar Land Rover Özel Araç Harekâtı Bölümü tasarladı.

Kahraman Projesi, arama-kurtarma görevleri için modifiye edilmiş Land Rover Discovery ve drone birleşiminden oluşuyor. Drone aracın çatısındaki platform içindedir. Drone havalanacakken platform açılır ve platformda drone’un havalanması ile araca inişi için bir fırlatma rampası vardır.

Markanın belirttiğine göre söz konusu Drone, araç ve drone teknolojisinde dünyada bir ilk olan “manyetik re-tansiyon teknolojisi” sayesinde güvenli bir şekilde uçuyor.

Kahraman Projesi’nde Drone Teknolojisi

Drone bir kere havalandı mı kamerasından canlı görüntü anında müdahele ekiplerine aktarılıyor. Toprak kayması, çığ ve bu tip diğer acil durumları havadan belirlemek ve müdahale zamanını hızlandırmak mümkün olacak.

Drone Tayvanlı bir firma olan Align’ın M480L Multicopter modeli. Discovery’nin tepesindeki turuncu kasaya tam olarak oturuyor.

Drone’un maksimum hızı -20 dakikalık işleyiş süresi ile- saatte yaklaşık 54 km. 1 km uzaktan data alıp iletebiliyor.

Land Rover Discovery “ileri seviye komuta edilebilen araç”

Ayrıca Land Rover gece görüşü için LED ışıklandırma, ekstra güç tedariği noktaları ve çalışma masası gibi iş görebilen sürgülü kapısı ile arama-kurtarma özelliklerine sahip bir araç.

Aracın çatısı, drone mucizesinin gerçekleştiği yer. Kendi kendine/otomatik merkezleme teknolojisi araç hareket halindeyken güvenli inişe olanak sağlıyor.

Kaportasının altında Discovery 3,0 litre TD6 motora ve 4 çeker sürüş sistemine sahip.

Kahraman Projesi, Haziran 2017

Bu proje Avusturyalı Red Cross ile Haziran 2017’de start alacak. Dağlık bir maden alanı olan Eisenerz’de, Erzberg’de bulunan eğitim merkezinde ve Viyana’da mevzilenecekler.

Karmaşık doğal felaket senaryolarının simülasyonlarında ve diğer acil durumlarda eğitim amaçlı kullanılacak.

Bu proje Land Rover ile Red Cross arasındaki 64 yıllık ilişkiyi pekiştiriyor. Yıllardır sınırlı bir alanda kalmışken, Kurtarma projesi ile drone teknolojisi arama-kurtarma’nın en uç noktasına ulaşıyor.

Umarız ki bu proje vahşi doğada binlerce hayatı kurtaracak ve kurtarma sürecini de hızlandıracak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir