Mickey Wilson, Telesiyejden Sallanan Baygın Adamın Hayatını kurtardı !
Mickey Wilson, Telesiyejden Sallanan Baygın Adamın Hayatını kurtardı !

Mickey Wilson, Telesiyejden Sallanan Baygın Adamın Hayatını kurtardı !

İp üstünde yürüme ve akrobasi sporuyla uğraşan Mickey Wilson, telesiyejde sırt çantasının ipiyle asılı kalmış baygın adamın hayatını kurtardı!

Denver gazetesinin haberine göre, Colorado’da bulunan Arapahoe Basin Kayak Merkezi’nde Çarşamba günü bir adam telesiyejde baygın halde asılı kaldı, dakikalar sonra durumu gören bir kayakçı hemen telesiyej kulesine tırmadı ve asılı kalan adamı kurtarmak için telesiyej kablosunun üstünden yürüyerek telesiyeje ulaştı.

28 yaşında olan Mickey Wilson, telesiyejde kimliği bilinmeyen adamın arkasındaydı. Kurbanın sırt çantası telesiyeje takıldı ve dağ boyunca çantaya bağlı bir şekilde bir aşağı bir yukarı sürüklendi. Operatörler durumu farkedince telesiyeji durdurdu ama kurban 10 metre yükseklikte asılı kaldı.

Kurbanın şansına, Wilson yarı zamanlı kayak eğitmeni ve aynı zamanda dünya şampiyonu bir ip üstünde yürüme/akrobasi sporcusu/sanatçısı, bilmeyenler için açıklayalım; Slackline gevşek ip veya yaylı ipler üstünde yürüme ve akrobasi yapma sporudur. Fevkelade bir denge ve güç gerektiren bu sporun, kurbanın hayatını kurtarırken Wilson’a çok faydası dokundu.

“Hayatımda gördüğüm en korkutucu şeylerden biriydi” diye anlattı Wilson “bir insanın son nefesini vermek üzere olduğunu görmek korkunç. O an düşünmeyi bırakıp harekete geçtim”

Wilson’un anlattığına göre görgü tanıkları insan piramidi yaparak kurbana ulaşmaya çalışmış ama başarılı olamamışlar.

Wilson gazeteye “Bir anda farkına vardım ki o kuleye tırmanabilir ve adama ulaşabilirdim” diye anlatıyor. Wilson’ın kurbana ulaşması yaklaşık 4-5 dakika sürüyor.

Telesiyej kulesine tırmanan Wilson 30 metre boyunca telesiyej kablosunun üstünde yürüdü. Baygın adama ulaşınca, Wilson kurbanın boynuna dolanan çantanın kolunu kesmeyi başardı. Gazetede yazana göre baygın adam, 10-15 metre yükseklikten aşağı kayak devriyelerinden oluşan çemberin içine düştü.

İsmi verilmeyen adam hemen ambulansla St. Anthony Summit Hastanesine kaldırıldı, sonra Lakewood, Colorado’da bulunan St. Anthony Hastanesi’ne sevk edildi.

Adamın net olarak durumu bilinmese de Wilson gazeteye verdiği röportajda kurbanla facetime üzerinden konuştuğunu ve kendisinin iyi gözüktüğünü belirtti.

Denver’ın 50 mil batısında bulunan Araphoe Basin Kayak Merkezi yetkilileri kazazedenin sırt çantasının 3 kişilik telesiyeje takıldığını belirtti. Operator makineyi kapatıncaya kadar adam telesiyej tepesindeki sondaj çarkı döndükçe dağ boyunca sürüklendi.

Basın sözcüsü Adrienne Saia Isaac’ın açıklamasına göre kayak merkezi kazayı inceliyor. Ama Bayan Isaac gazeteye verdiği röportajda telesiyejin hala halka açık olduğunu ve bozuk olmadığını bildirmiş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir