2017-2018’in En iyi Kış Botları
2017-2018’in En iyi Kış Botları

2017-2018’in En iyi Kış Botları

Kaliteli bir çift bot, dondurucu soğuklarda, kışı atlatabilmek için olmazsa olmazımızdır.

Kışa sağlam bir giriş yapabilmeniz için, dondurucu soğuklarda ya da bol yağışlı iklimlerde giyebileceğiniz birkaç bot özelliğinden bahsedeceğiz. Çünkü kış ülkemizde her bölgede farklılık gösteriyor, bazı bölgelerde bol yağışlı, ıslak ve bol çamurlu geçerken kimi bölgelerde dondurucu soğuk ve kar yağışı hâkim oluyor. Bu sebeple seçeneklere hem kar için özel üretilmiş hem de yağışa dayanıklı botları koyduk.


*Quiksilver Urban Bot

Kışlık botu nasıl seçmeliyiz?

Bir senaryoda mükemmel olan bot diğerinde korkunç sonuçlar doğurabilir. Bu sebeple botlarınızı giymeden önce onları nerede ne zaman kullanacağınızı düşünmek için 1 sn düşünün. Kışlık botunuzu seçmek için işte birkaç püf noktası:

Su geçirmez bota mı ihtiyacınız var? Botlarınızı genelde yağmurlu havalarda, ıslak ortamlarda mı giyeceksiniz? Çamurlu, vıcık vıcık kar çok sık oluyor mu? o zaman su geçirmez özelliği sizin için mükemmel ama genelde bu tip botlar ayakta nefes alamama ve aşırı ısı oluşumuna sebep oluyor. Ayağınız hiç ıslanmayacağından buna değer ama daha ılıman bir iklimde yaşıyorsanız suya ( su geçirmez değil ) dayanıklı botlar da fazlasıyla iş görür ve hava koşullarına daha iyi uyum sağlar.

Ayakkabı tabanı fark yaratır mı? Bu günlerde ayakkabılarda taban teknolojisi başlı başına bir bilim haline geldi ve bir ayakkabıyı göklere de çıkarabilir, batırabilir de. Eğer buzlu bir yolda yürüyüş yapıyorsanız tabanın donmuş zeminlerde kayganlığına dikkat edin ve buz için özel üretilmiş botları tercih edin. Aynı şey karlı veya yağışlı ıslak zemin içinde geçerli. Unutmayın ki bir botun tabanı ne kadar dayanıklı ise ve ne kadar zor yıpranıyorsa genelde ıslak asfalt üzerinde o kadar daha fazla kayakacaktır. Yumuşak tabanlı botlar daha az kayacak ama daha çabuk yıpranacaktır.

Astarlar ne işe yarıyor? Çoğu botta astarların yerine direk botun içine yalıtım yerleştirilerek üretim yapılıyor. Hâlbuki astarın güzelliği istediğin zaman çıkarıp kurutabilmen ve havalandırabilmen. Kötü yanı ise astarlar bazen ayağın ayakkabı içinde fazla oynamasına ve sürtünmeye haliyle akabinde rahatsızlığa ve ayağın su toplamasına sebep oluyor. Bu sebeple astarları ( yani montlardaki ara ıstıcı katmanları ) çıkaramadığımız için bazen ayaklarımız sıcaktan yanabiliyor.

En iyi bot yüksekliği nedir? En iyi yükseklik ayak bileğimizde eklem yeri olacaktır, bu yükseklikte bot hem karı dışarıda tutar hem de rahattır. Tabii daha derin karda yürümeniz gerekiyorsa ve ayağınıza destek olsun istiyorsanız (burkulmalara karşı) daha uzun bir bot seçilebilir.

Erkekler için kışlık yürüyüş botları

Doğru ekipman ve kıyafet seçimi, kışın dağda bayırda kısacası dışarıda yürüyüş ve spor yapmanızı kolaylaştırır ve inanın buna değer. İster karda ister buzlu zeminde yürüyün seçtiğiniz doğru kışlık botlar sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

 

 

Biz de SPX ekibi olarak bu kış için en çok beğendiğimiz botları sıraladık ;

  1. SALOMON – Quest 4D 2 Gore-Tex – https://www.spx.com.tr/urun/salomon-quest-4d-2-gore-tex-erkek-bot-l37325900-12621.html
  2. JACK WOLFSKIN – IMPULSE PRO TEXAPORE O2+ MID M – https://www.spx.com.tr/urun/impulse-pro-texapore-o2-mid-m.html
  3. SALOMON – Quest Prime Gore-Tex – https://www.spx.com.tr/urun/salomon-quest-prime-gore-tex-erkek-bot-L39292700.html
  4. MERRELL – Capra Mid Gore-Tex – https://www.spx.com.tr/urun/merrell-capra-mid-gore-tex-erkek-bot-j32305-10005.html
  5. MERRELL – CAPRA GLACIAL ICE+ MID WTPF – https://www.spx.com.tr/urun/capra-glacial-ice-mid-wtpf.html
  6. MERRELL – Moab FST Mid Gore-Tex – https://www.spx.com.tr/urun/merrell-moab-fst-mid-gore-tex-kadin-bot-J35743-gnt.html
  7. JACK WOLFSKIN – THUNDER BAY TEXAPORE HIGH M – https://www.spx.com.tr/urun/thunder-bay-texapore-high-m.html
  8. SALOMON – Deemax 3 – https://www.spx.com.tr/urun/salomon-deemax-3-ts-waterproof-erkek-bot-L37687800-ZF8.html
  9. JACK WOLFSKIN – Mtn Attack 5 Texapore Mid – https://www.spx.com.tr/urun/jack-wolfskin-mtn-attack-5-texapore-mid-erkek-bot-4017571-16448.html
  10. QUIKSILVER – Urban Leather – https://www.spx.com.tr/urun/quiksilver-urban-leather-erkek-bot-QUBAA03001-10039.html 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir