Uzaya en ucuz yolculuk ne kadar dersiniz..Balonla sadece 75,000$’cık!
Uzaya en ucuz yolculuk ne kadar dersiniz..Balonla sadece 75,000$’cık!

Uzaya en ucuz yolculuk ne kadar dersiniz..Balonla sadece 75,000$’cık!

Uzaya çıkmanın en ucuz yolunu mu arıyorsunuz? Helium gazı ile uçan bu balon aradığınız bilet olabilir ve şimdiden uzay yolculuğu için rezervasyonlar alıyor bile..

Halen gelişmekte olan uzay uçuşu sektörü şu ana kadar ultra zenginlere hizmet ediyordu. Artık yüksek rakım yolculuğun biraz daha az varlıklıların da hizmetine sunulacağı iddia ediliyor.

World View yolcularını helium gazı ile uçan balon tarafından kaldırılan bir kapsülde uzaya gönderecek. Bu yolculuk kişi başı 75,000$’a mal olacak. Kulağa çılgınca pahalı geliyor, evet ama World View ile XCOR firmasının 150,000 Dolarlık Lynx biletinin yarısı ve Virgin Galactic’in 250,000 Dolarlık SpacechipTwo koltuk başına biletinin 3’te biri fiyatına uzayda geziniyorsunuz.

Uzay balonu: Daha Ucuz ve Daha Yavaş/Sakin bir yolculuk..

Daha ucuz bilet daha az konfor anlamına gelmiyor.

World View’e göre stratosphere süzülmenin, roketle fırlatılmaktan dikkate değer daha fazla avantajı var. Ortalama bir roketle uzaya yolculuk sadece 4 dakika sürerken, balonlu uçuşla 100,000 m’ye yükselmek 2 saate kadar çıkabiliyor.

Yolcu taşıyan kapsüle 6 yolcu ve 2 mürettebat sığıyor.

Yolcular kapsülün içinde yolculuk boyunca tüm geziyi camlardan ve her yönden izleyebilecekler. Bu da uzayın boşluğuna süzülürken dünyaya tepeden baktığınız 2 saatlik bir görsel şölen demek.

Üstüne üstlük, roketin içinde sizi sarsan kalkış ve çekim kuvvetinin yaratacağı büyük sıkışma hissine karşılık, balonla yolculukta kapsülün içinde “suda süzülen buz” gibi sakin ve huzurlu hissedeceksiniz.

Stratosphere gidiş-dönüş yolculuğun toplamda yaklaşık 6 saat sürmesi bekleniyor.

18 Haziran 2014’te World View yüksek rakım balonla uzay uçuş sistemi testini, birçok temel bileşenlerini sınayarak ve bu süreçte dünyanın en yüksek parafoil uçuş rekorunu kırarak başarıyla tamamladı.

World View uçuşu güvenli mi?

Firmaya göre, yolcu balonunun uzayın derinliklerine sürüklenmesine imkan yok.

Çünkü helium gazı genişliyor ve balonun içinde tam hacmine ulaşınca kapsülü kaldırıyor. Bu noktada yolcu taşıyan kapsül de daha uzağa gidemez.

Ve ani, korkutucu bir düşüşten endişelenenler için önlemler var, sakin olunuz. Uzay gemisi bütün uçuş boyunca açık tutulan askeri-sınıf bir parafoil paraşüte sahip ki bu paraşüt kapsülün dimdik düşmesini engelliyor. 2 pilot aracı kontrol ediyor ama aynı zamanda yerden de uzaktan kumandayla yönetilebiliyor.

World View uçuş rotasını da çizdi. Artık taşıyacağı 6 yolcu ile havalanmaya hazır!

Tüm bu tecrübenin en başta gelen problemi 150mph’ye ulaşabilen yüksek rakım rüzgarlarına bağlı olarak kapsülün kalktığı/havalandığı yerden ancak 300 mil ötede karaya inebilecek olması.

Eh fazladan 75,000 Dolarınız varsa ve uzaya gitmek için can atıyorsanız, World View kısa bir süreliğine çok az kişinin tadabildiği bu tecrübe için mantıklı bir yol gibi gözüküyor.

Şimdiden iyi yolculuklar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir