Sandalet alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Sandalet alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Sandalet alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Sıcak havaların acısı belki de en çok ayaklardan çıkıyor. Bir yaz gününü en güzel kılan şey, konforlu bir sandalet olsa gerek! Siz de ayaklarınızın yaz aylarında püfür püfür nefes almasını istiyorsanız bir çift sandalete ihtiyacınız var demektir.

Gün boyu yürüyecekseniz hafif olanlar ilk tercihiniz olmalı. Sulu koşullarda kullanacaksanız hızlı kuruyan, kaymaya karşı dayanıklı tabana sahip modelleri seçebilirsiniz.

Peki, tasarım nasıl olmalı? Açık mı yoksa kapalı bir tasarıma mı ihtiyacınız var?

Parmaklarınızın nefes almasına izin verecek rahat bir ayakkabı istiyorsanız, o zaman açık bir sandaleti tercih edin. Kapalı tasarıma sahip sandaletler daha çok arazi yürüyüşlerinde tercih ediliyor ve dallardan, taşlardan, dikenler veya açık havada karşılaşacağınız başka şeylere karşı ayaklarınızı koruyor.

Alacağınız ürünün iç ve dış taban teknolojilerini kesinlikle es geçmeyin! Ayaklarınıza her adımda konfor sunacak birçok teknoloji var.

Vibram Teknolojisi

Vibram teknolojisi olan tabanlar dirençlidir! Basma alanınız ne kadar küçülürse küçülsün öne ve yan taraflara doğru dengeleme sağlar, yüksek ağırlıklarla uzun yürüyüşler yaparken daha iyi yastıklama sağlayarak maksimum konfor sunar.

Quick Dry

Hızlı kuruma özelliğine sahip mostradır. Bu özellik ile suyla temas eden sandaletler Quick Dry özelliği olmayan diğer sandaletlere göre çok daha hızlı bir şekilde kuruyarak, ayak sağlığı ve günlük kullanım için daha elverişli bir ortam sağlar.

M-Select Grip Teknolojisi

Merrell markasının ürettiği özel bir kauçuktur. Son derece esnek bir yapısı vardır ve hafiftir. Bu taban zorlu koşullarda kullanılabileceği gibi şehir içi kullanımına da uygundur. Taban ve sandalet arasında ince bir ara taban bulunur. Ara taban ayağa gün boyu yastıklama sağlayarak uzun yürüyüşlerde ayağınızın rahat kalmasını sağlar.

QFORM®2

Denge ve konfor için topuk merkez teknolojisine sahiptir. Vücut hizalanması ve verimli bir adım için, çift yoğunluklu yastık ile özel tasarlanmıştır.  Ayak tabanı, ayağının en önemli üç büyük bölgesini doğal bir şekilde desteklemektedir.

Air Cushion Teknolojisi

Merrell’ın patentine sahip olduğu Air Cushion Teknolojisi ayakkabının içerisinde yer alan bir taban teknolojisi-taban yastığıdır. Özellikle zorlu ve engebeli arazilerde hareket ederken topuğunuzu bastığınızda, topuk üzerinde oluşacak şoku absorbe eder ve yere daha sağlam basmanıza yardımcı olur. Sadece engebeli arazilerde değil her türlü zeminde kullanabileceğiniz bu ayakkabı teknolojisi size ihtiyaç duyduğunuz konforu sağlar.

Zemin yapısı ve yapılan aktivitenin türü, tabanın özelliklerini belirlemede büyük rol oynar.  Zemin ne kadar engebeliyse taban da daha iyi destek sağlamak, ayakta baskıyı azaltmak için daha sağlam olmalıdır. Şehirde veya doğada gün boyu konfor sağlayacak sandalet modellerimizi incelemek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz: https://www.spx.com.tr/sandalet/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir