Rüya Gibi Bir Set: Dünyanın en önemli Ultra Maratonu 2017 UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc) Kazananlarının Baştan Ayağa Ekipmanı
Rüya Gibi Bir Set: Dünyanın en önemli Ultra Maratonu 2017 UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc) Kazananlarının Baştan Ayağa Ekipmanı

Rüya Gibi Bir Set: Dünyanın en önemli Ultra Maratonu 2017 UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc) Kazananlarının Baştan Ayağa Ekipmanı

UTMB dünyadaki en uzun maratonlardan biri ve 2017 gerçekten rekabet dolu bir yarış oldu. Salomon atleti Francois d’Haene, yıldız isimlerle dolu üstün atletlerin arasında birinci olmayı başardı. Bizler de Francois’in  kazanmak için kullandığı ekipman listesini sizinle paylaşıyoruz.

UTMB yarışını kazanmak için ne yapmak gerekiyor? Eh tabii genel olarak bol miktarda antrenman ve doğal yetenek. Ama bunun ötesinde zafere giden yolda bir takım ekipmanlar da önemli rol oynuyor.

Bu senenin şampiyonu Fransız koşucu Francois ile konuştuk ve acımasız hava şartlarında geçen zorlu yarışın üstesinden gelmesine neler yardım etti öğrendik.

166 kilometrelik dağ yarışını( duraksamadan koşuluyor ) kar, yağmur ve çamura göğüs gererek 19 saat 1 dakikada tamamladı.

Salomon Koşucuları’nın Rüya Seti

Süper Elit bir sporcu olan Francois, Salomon’un sponsorlu atletlerinden biri. Kendi kişisel ihtiyaçlarına özel ürünler üretilmesi için Salomon tasarım ekibi ile birlikte çalışıyor. Adına üretilmiş UTMB seti bizler gibi normal insanların satın alamayacağı bir takım prototipler bile içeriyor.

Genellikle sponsorların ekipmanını kullanıyor. Ama onun için ekipman böyle bir yarışta en iyisi olmalı! Herhangi bir sponsorun ürünlerine güvenemeyeceğini özellikle belirtiyor ve ekliyor ; “ Salomon  ultra-maratonlar veya daha kısa arazi koşuları için mükemmel ürünler içeriyor. Bu benim için sponsorluk anlaşmamdan daha önemli! “

Francois d’Haene’ın 2017 UTMB Kazananları Ekipmanı

  • Salomon S/LAB Sense Tişört: “Koşarken vücudumun nefes almasını sağlayacak, rahat ve hafif
    hissedeceğim bir tişört isterim”

https://www.spx.com.tr/arama/salomon-s-lab-sense-tee

  • Salomon S/LAB Modular Şort (uzun versiyonu + EXO iç çamaşırı): “Açıkçası bu şortun Exo iç çamaşırı ile birlikte uzun versiyonunu stilinden ötürü de çok beğeniyorum. Ve yineliyorum, kalıbı da hiç rahatsızlık hissettirmemek için özel yapılmış”

https://www.spx.com.tr/urun/exo-twinskin-short-m.html

  • Custom Quiver Pole Storage System: “ Batonları kullanmadığım zaman, onları tamamen unutmak isterim, üzerimde taşımadığımı/olmadığını hissetmem lazım. Bu kılıf bir çantanın ötesinde, eğilip bükülebiliyor. Kesinlikle mükemmel bir silah diyebiliriz.”

https://www.salomon.com/uk/product/custom-quiver.html

  • Salomon S/LAB Sırt Çantası and 2 tane 500 ml’lik Termos: “Sallanmayı önlemek için mükemmel ceket çantası! 8 litrelik ama daha da uzayabilir – yani kullanımı çok kolay”

https://www.spx.com.tr/urun/s-lab-sense-ultra-5-set.html

https://www.spx.com.tr/urun/soft-flask-speed-500ml-16oz.html (termos)

  • Salomon S/LAB EXO Calf: “EXO kullanmayı seviyorum çünkü içinde kendimi güvende hissediyorum. Bu ürün daha az acı hissederek daha uzun mesafe gitmemi sağlayan ekstra bir destek/taşıyıcı niteliğinde”.

https://www.spx.com.tr/urun/exo-calf.html

https://www.spx.com.tr/urun/exo-calf-long.html

  • S/LAB Sense Çoraplar: “UTMB boyunca çoraplarımı veya ayakkabılarımı hiç değişmedim. Ve ayakta su toplama sorunu yaşamadım”.
  • S/LAB Sense Ultra2 Ayakkabıları: “Bu ayakkabıların üretiminde çok vakit harcadım. Ama sonuçtan çok memnunum. Acı olmadan 100 millik yarışı aynı ayakkabılarla bitirebilmek benim için çok önemliydi. Amacımıza ulaştık!”

 

https://www.spx.com.tr/urun/salomon-s-lab-sense-ultra-erkek-ayakkabi-L39325900-16590.html

  • Salomon Bonatti Ceket: “Bu su geçirmez ceket aynı zamanda çok hafif ve kolaylıkla katlanabilir, yer tutmaz. Neredeyse bütün gece kullandım; karşılaştığımız tüm hava koşullarında beni sıcak tuttu”.

https://www.spx.com.tr/urun/salomon-bonatti-waterproof-erkek-outdoor-mont-l35917900-32-.html

  • Suunto Spartan Ultra Saat: “Yarışımı idare edebilmek ve tamamlayabilmek, zaman planımı takip edebilmek, son olarak da çok fazla hızlı koşmamamı sağlayabilmek için mükemmel alet; Suunto saatim”

https://www.spx.com.tr/urun/suunto-ss022658000-spartan-ultra-black-outdoor-kol-saati-SSU01.16017-1000.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir