Özel Yapım Kar-aracı: 4 kişilik kar aracı sürüşe hazır!
Özel Yapım Kar-aracı: 4 kişilik kar aracı sürüşe hazır!

Özel Yapım Kar-aracı: 4 kişilik kar aracı sürüşe hazır!

Bu kar aracı 4 kişilik bir aileyi taşıyabiliyor ve 165 beygir gücünde bir motora sahip.

Mesela Bir Ski-Doo Elite’i alın, gövdesini uzatın ve 2 koltuk daha ekleyin ; işte Ashish Thulkar’ın konsept dizaynı olan Whitefox tam olarak bunu gerçekleştirmiş.

Thulkar, ailecek kar tatilinin tadını çıkarmayı ve bir aracın tüm işi görmesi fikrini baz almış. Bu konseptin hayata geçmesi için yeterli bir satış adedi olacak gibi gözüküyor.

Bu kar aracı diğer yüksek performanslı tek ya da çift koltuklu kar araçlarından iki özelliği ile ayrılıyor ; takla kafesi ve otomobil şeklinde oturma düzeni. Bir tür Polariz RZR 4 koltuklu ATV’nin bir kar motoru ile hibrid hali diyebiliriz.

Bu aracı görünce Polaris ya da benzeri bir diğer markanın niye önce davranıp böyle bir model üretmediği sorusunu akla getiriyor.

Şüphesiz güvenli ve rahat bir sürüş için bir takım teknik ayarlamalar geliştirmek gerekecek. Ayrıca aracın iyi sıkıştırılmış bir zemine ihtiyacı olduğu tartışılmaz. Ayrıca derin kar üstünde rahatlıkla gidebilsin ve kolay kullanılabilmesi ne kadar mümkün emin değiliz.

Bu sadece yeni önerilere açık, özel üretim olan görsel bir konsept. Henüz! Ama bu makineyi bir çok bakımlı kar pistinde kullanmak mümkün olacak gibi gözüküyor.

4 kişilik bu Kar aracı 165 beygir gücü Rotax 850 E-TEC, 2 evreli motor ve plastic gövde ile donatılacak. Temelde görsel ve dizayn altyapısı 2-koltuklu Ski-Doo Elite’e benzer çizgiler taşıyor.

Önceleri 2-koltuklu kar motorları 140-beygir güç,  4 evreli motor ve cam elyafı gövdeye sahipti. Bu 2 değişiklikle aracın ağırlığının 408 kg’nun altına düşeceğini tahmin ediyoruz.

Özel yapım dizaynını düşünürsek, bu aracın patikada veya of-pist ortamlarda iyi performans gösterebileceğini söylemek zor.

Bakalım bu konsept hayata geçecek mi, zaman gösterecek..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir