Outdoor Ayakkabılarda Su Geçirmezlik
Outdoor Ayakkabılarda Su Geçirmezlik

Outdoor Ayakkabılarda Su Geçirmezlik

Outdoor aktivitelerin popülaritesini artırmaya devam ettiği şu dönemlerde, hava muhalefetiyle birlikte en fazla araştırılan konulardan birisi, su geçirmeyen outdoor ayakkabılar olarak ön plana çıkıyor.

Sizler için outdoor aktivitelerinde sizin en büyük yardımcınız olacak su geçirmeyen ayakkabıları inceleyeceğiz.

Merrell Moab 2 Gore-Tex

Spor ayakkabının teknik özellik kazandırılmış bir versiyonu olarak tasarlanan Moab 2 Gore TEX, bir outdoor ayakkabısı olarak dayanıklı, konforlu bir modeldir. Moab 2 Gore TEX uzun süreli yürüyüşlerde konfor sunmanın yanı sıra ani bir reflekste ayağın burkulmasını önleyen teknolojilere sahiptir.

Dünyada en iyi taban markası olarak bilinen Vibram tabana sahip Moab 2 Gore-TEX, her zemin tipine ayak uydurur ve çok dayanıklıdır. Diğer taraftan Gore-TEX astar sayesinde su geçirmez ve ayağınızın terini hızla dışarı sirküle etme özelliğine sahiptir. Bu özelliği desteklemek için uygun bir çorap giymek de büyük önem taşıyor.

Özellikle uzun yürüyüşlerde, terleme, kaşıntı ve mantara karşı anti-bakteriyel M Select Fresh iç tabana sahip. Gün boyu şehir içinde kullanabileceğiniz bu model uzun yürüyüşler ve doğa gezilerinde kullanmak için de ideal bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Salomon XA Pro 3D Gore-Tex

Ayakkabının sağlamlığı ve koruma özellikleri, özellikle konforu, esnekliği ve hareket kolaylığı, XA PRO 3D Gore-TEX’i tüm dünyada trekking ve hiking için de çok tercih edilen bir koşu ayakkabısı haline getiriyor.

Ortholite dual layer mostra, ayakkabıyı 2 yıl boyunca rahat kullanım garantisi sunuyor. Mostranın çevresindeki kauçuk kısımlar, Salomon’un sensifit ve quicklace ile sağladığı eşsiz fit teknolojisini destekleyerek ayağınızın daha da rahat etmesini sağlıyor. Gore-TEX teknolojisi sayesinde su geçirmez ve nefes alabilir bir ürün olan Salomon- XA PRO 3D Gore-TEX, tabanındaki farklı yoğunluklar taşıyarak darbelerin en çok darbe alan topukta daha az hissedilmesini sağlıyor. Zeminin genelde düz olmadığını göz önünde bulundurarak 3D şase sunarak dengeyi korumanıza yardımcı olur. Tabanda bu nedenle 3 katman vardır. En altta tutunma ve denge için tasarlanan taban, ortada maksimum konfor ve denge sağlayan taban en üstte ise yastıklama adı verilen konfor sağlayıcı taban sunar.

Jack Wolfskin Wojo Hike XT

Jack Wolfskin’in diğer WOJO modellerinden biraz daha farklı üretilen VOJO HIKE XT, bünyesinde Texapore O2 + barındırmaktadır.  20.000’e 15.000’lik olan bu membran en yüksek koruma özelliklerini sunmaktadır. Jack Wolfskin’in özel olarak tasarladığı tabanında Multi Function teknolojisi kullanılan bu outdoor botu ister dağda ister şehirde kullanabilirsiniz.

Merrell Bravada

60’a yakın kadın tasarımcı ve elçinin kolektif çalışması ile geliştirilen Merrell Bravada Kadın Outdoor ayakkabı, bir spor ayakkabısı gibi oturan yapısıyla ayak bileğini sertlik veya sıkışma noktaları olmadan kucaklıyor. Kadınlar için özel olarak tasarlanan ve su geçirmeyen Merrell Bravada Kadın Outdoor ayakkabı, doğa yürüyüşlerine renk ve rahatlık katıyor.

Her mevsimde doğada rahat etmek için vegan dostu olarak tasarlanan Merrell Bravada Outdoor ayakkabı, çift taraflı hava paketleri ile ısı yalıtımı, M Select ve DRY BARRIER membran teknolojileri ile suyu dışarıda tutarak nemin dışarı çıkmasını sağlıyor. Su geçirmez file üst kısım, esnek bir destek için Kinetic Fit BASE çıkarılabilir konturlu iç taban, topuktaki Merrell Air Cushion darbeyi azaltıyor ve stabilite kazandırıyor.

XA PRO 3D Mid Gore-TEX

XA PRO 3D Mid Gore-TEX, quicklace bağcık sistemine ve sensifitlere sahip bir bot olarak karşımıza çıkıyor. Bu bot sunduğu konfor ve performans dışında, bir botun kullanıcıya vadettiği korumayı atletik bir görünüm ile sağlıyor. Contagrip tabanlı bot, Gore-Tex teknolojisiyle de büyük fark yaratıyor. Aynı zamanda üzerindeki 3D Chassislerini de düşündüğümüz zaman; bu özellikleri ile çok ikonik bir bota dönüşüyor.

Yaklaşık 8 senedir üretimde olan bu ayakkabı birçok özel kuvvet tarafından kullanılıyor. Bunu da ayakkabının sunduğu atletik yapı, konfor ve bir botun sunduğu koruma ve denge özelliklerini bir arada bulundurmasıyla sağlıyor. Hem bir koşu ayakkabısının sunacağı özellikleri hem de bir botun sunacağı korumayı sağladığı için askeri kuvvetler tarafından da kullanılan bir model olma özelliği taşıyor.

İhtiyacınız olan birçok ayakkabı modeline, Spx mağazalarından ve Spx.com.tr’den ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir