Kitesurf’e Başlamak İçin 5 Neden
Kitesurf’e Başlamak İçin 5 Neden

Kitesurf’e Başlamak İçin 5 Neden

İnsanoğlu mitolojik dönemlerde rüzgârın gücüne boyun eğmiş ve ona tanrısal imgeler yüklemiştir. Daha sonraları ise ihtiyaçları doğrultusunda rüzgârdan yararlanmaya başlamıştır.
İşte kitesurf -diğer adıyla kiteboard- günümüzün popüler sporları arasında hızla yukarılara tırmanmakta ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yer alma mücadelesi vermektedir.
Alaçatı, Akyaka, Gökçeada gibi ülkemizin rüzgârı bol, popüler turizm bölgelerinde bulunan okullarda eğitim almak, adrenalin yüklü bu sporla tanışmak ve rüzgârın oğlu/kızı olmak için işte size 5 neden…

Yeni yerler görmek için

Birçoğumuz seyahate olan karşı konulmaz tutkunun esiriyiz.
Dünyanın dört bir tarafında uzun plajlar, kesintisiz rüzgâr ve turkuaz rengi sulara sahip bölgeler var.
Bu bölgelere seyahat etmek, özellikle de kitesurf’ün adrenalin dolu dünyasına adım atmak için planlar yapmak oldukça heyecan verici.
Yerel lezzetleri tatmanın yanı sıra yerel kültürün içine dalmak için de iyi bir fırsat.

Yeni insanlarla tanışmak için

Sörfün aksine -bölgeye bağlı olarak- herkese yetecek kadar alan bulabilirsiniz kitesurf için.
Uzun süren konsantrasyon sonrası yaşanan meditatif durum, salgılanan adrenalinin ve doğasever insanlarla bir arada olmanın size vereceği tek bir duygu var; mutluluk…
Benzer mantalitede, anı yaşayan insanlarla paylaşacağınız deneyimler bir sonraki kitesurf tatilini iple çekmenize neden olur.
Ayrıca bu sporu yapanlar arasında başarılı girişimcilerin ve iş dünyasından birçok insanın olması iletişim ağınızı geliştirmek için bir şans olabilir.

Daha iyi ve fit görünmek için

Kollar, göğüs, karın ve bacak kaslarının oldukça aktif kullanıldığı ve neredeyse tüm vücudunuzu çalıştırdığınız bir spor.
Birkaç gün içerisinde karın kaslarınızdaki ağrı nedeniyle bunu anlayacaksınız zaten. Tabii alacağınız eğitimlerle doğru tekniği öğrenirseniz o kadar da güç gerektiren bir spor olmadığı buz gibi bir gerçek.
Deniz suyu cildinize iyi gelecek, güneş hem ten renginizi koyulaştırırken hem de saç renginizi açacak ve yeni bir görünümünüz olacak.
Spor dolu günlerin sonunda -farkında olmasanız da- artık daha fit bir vücuda sahip olursunuz.
Sınırlarınızı zorlamanın verdiği özgüven ve sürekli değişen dalga ve rüzgâr şartlarına adapte olmak için sarf edeceğiniz çaba ve korkularınızı kontrol etmek size pozitif duygudurum olarak döner.

Deniz, kum, güneş…

Şehir yaşamında kapalı ortamlarda sıkışmış olmanın etkilerinden kurtulmak için bulunmaz bir fırsat.
Gün boyu denizde zaman geçirmenin getirdiği serinlik duygusu ve dinlenmek için uzandığınız kumsal tüm yılın yorgunluğundan kurtulmanıza yardımcı olur.
Bunun yanı sıra tüm yazı sahilde tembel tembel oturarak geçirmenize gerek kalmaz.
Ayrıca çılgınlar gibi terlemeyeceğiniz de garanti.

Düşündüğünüz kadar tehlikeli bir spor değil

Endüstri ilerledikçe ekipmanlarda yaşanan olumlu gelişmeler kitesurf’ün daha güvenli bir spor dalı olmasını sağladı. Tabii bu gelişmelerin yanı sıra kurallara uyarak, yalnız başınıza gitmemeye özen göstererek ve rüzgâr güçlendiğinde riskleri minimuma indirmeyi bilerek tehlikeleri azaltırsınız.
Önemli bir hatırlatma da kısa sürede profesyonel sporcuların hareketlerini tekrarlamaya çalışmaktan uzak durun. Eğitim almayı unutmayın…

Kitesurf sanıldığının aksine çok pahalı olmayan bir spordur.

Kış sporlarının ekipmanları, konaklama, lift ücretlerinin bütçesinin yanında makul kalır.
Kitesurf dünyasında popüler bir şaka ile bitirelim yazımızı.
– Bir pro ile yeni başlayan arasındaki fark nedir?
– Bir hafta.
Her ne kadar o kadar kolay olmasa da, yetenek faktörüyle çok kısa zamanda hızla yol alırsınız.

Rüzgârınız bol olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir