Kış Sporlarına Yazdan Hazırlanın
Kış Sporlarına Yazdan Hazırlanın

Kış Sporlarına Yazdan Hazırlanın

Genellikle yazın formda kalmak için sarf ettiğimiz çabayı kış sporları için göstermeyi ihmal ederiz.

Kış sporları yapanlar bilir, gün boyu yaşanan kar keyfinden geriye ağrıyan kaslar, kramplar ve yorgun bir beden kalır. Çünkü genellikle yazın formda kalmak için sarf ettiğimiz çabayı kış sporları için göstermeyi ihmal ederiz.

İlk kar pistlere düştüğünde büyük bir heyecanla takımları alıp dağın yolunu tutarız ama 8 ay ara vermiş olduğunuz bir sporu yapmak üzere olduğumuz aklımızdan çıkar gider. Kaçınılmaz olan ise kısa bir süre sonra bacaklarımızda yanma ve nefes problemi yaşayacağımızdır.

Peki bu olumsuz tablonun yerine pistlerde fırtına gibi esen, sakatlanmayan, oldukça fit bir vücudu kim istemez?

Esneklik, güç ve dayanıklılık egzersizleri bu vahim tablonun üstesinden gelmek ve pistte uzun saatler geçirmek istiyorsanız başvurabileceğiniz en temel çalışmalar. Bacaklar, kalf kasları, karın bölgesi, üst vücut ve sırt kaslarını güçlendirmeyi hedefleyen egzersizler seçmelisiniz.

Gelin isterseniz yaz sezonunda uygulanabilecek temel egzersizlerle keyifli bir kış sezonu geçirmenin yollarını inceleyelim.

Plank

Push up pozisyonunda ya da dirsekler omuz genişliğinde açık ve yerde ya da eller birleşik şekilde durulan bir egzersiz.

Jump Squats

Bacakları güçlendirmek için oldukça yararlı bir egzersizdir. Eller yanda squat pozisyonundan sıçrayabildiğiniz kadar yükseğe sıçrayın.

Russian Twist (Sağlık Topu ya da Hafif Ağırlıkla)

Özellikle snowboard dönüşlerinde gerekli kas grubunu güçlendiren bir döndürme egzersizidir. Dizleriniz hafif bükülü vaziyette yere oturun; kollar biraz bükük şekilde sağlık topunu ya da ağırlığı üst gövdenizi döndürerek sağ ve sol tarafınızda zemine değdirin.

Power Push Ups

Üst gövdenizi güçlendirdiğiniz bir egzersizdir. Kollarınızı düz, kafanızı gövdenizle aynı hizada tutun; yere bakar pozisyonda başlayın, nefes alırken aşağı, nefes verirken tekrar yukarı çıkın.

Walking Lunges

Bacakları güçlendirmek için önemli bir egzersiz. Ayaktayken ileri doğru büyük bir adım atın; ön dizinizin üzerine eğilirken arka dizininizi yere getirin ve ayak değişikliğiyle devam edin.

Pull-Ups

Destek ve denge için üst gövde ve güçlü sırt kasları şart. Kollarınızı omuz genişliğinde açın ve bara tutunarak vücudunuzu olabildiğince yükseğe kaldırın.

Bisiklet ve Koşu

Bisiklet sürmek ve koşmak, bir taraftan dayanaklılığınızı ve aerobik kapasitenizi geliştirirken diğer yandan güçlü bacaklar, bağlar ve eklemlere sahip olmanızı sağlar.

Yukarıda seçtiğimiz egzersizleri siz fitness seviyenize bağlı olarak zenginleştirebilirsiniz.

Önemli bir hatırlatma; yeni başlayanlar kayarken sıkça düşecekleri için triceps kaslarına biraz daha fazla önem vermelidir. Bu hareketleri evde, parkta ya da spor salonunda kendi başınıza veya bir fitness eğitmeni eşliğinde yapabilirsiniz.

Haftada 3 gün, 20-30 dakika yapacağınız bu egzersizlerle yılın ilk karına zihinsel olduğu kadar fiziksel olarak da hazır olursunuz.

Fit olun, hazır olun ama siz yine de pistte ve pist dışında maksimum düzeyde dikkatli olmaya özen göstermeyi unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir