Kameraya Yakalandı: Okul Dekanı Bisikletçiye Çarptı ve Arkasına Dahi Bakmadan Hızla Uzaklaştı!
Kameraya Yakalandı: Okul Dekanı Bisikletçiye Çarptı ve Arkasına Dahi Bakmadan Hızla Uzaklaştı!

Kameraya Yakalandı: Okul Dekanı Bisikletçiye Çarptı ve Arkasına Dahi Bakmadan Hızla Uzaklaştı!

Marshall Grant Neely, Amerika’nın en başta gelen yetenek-bursu veren kuruluşlardan birinde dekandı fakat video görüntüleri kendisinin aynı zamanda çok kızgın bir sürücü olduğunu da gösteriyor ne yazık ki.

Natchez Trace Park Yolu Missisipi’yi Nashvile Tenn’e bağlayan ve 714 km boyunca uzanan virajlı ve manzaralı bir yoldur. Tarihi geçmişi ve güzelliği sebebiyle Milli Park yetkilileri bisikletçilerin yolu tam şerit kullanmasına izin veriyor.

Greg Goodman ve Tyler Noe, Goodman’in kaskında bulunan kamerasından yolculuğu kaydettiği kadarıyla, cumartesi park yolundaki hafif bir viraj boyunca bisiklet sürüyordu. Bir beyaz kamyonet açıkça diğer şeritten, bisikletçilerin yanından geçip gidiyor. Kamyoneti takip eden siyah Volvo ise şerit değiştirmiyor.

Neely tarafından kullanıldığı iddia edilen SUV, Noe’ya arkadan vuruyor, onu bisikletin üstünden fırlatıp asfalta savuruyor. Noe darbenin etkisiyle havaya fırlıyor ama sürücü yaralı bisikletçiye müdahale etmek için durmaksızın hızla kaçıyor.

Goodman’ın çektiği video görüntüleri Neely’i kısa bir sürede yakalamasına olanak sağladı ve yetkililer kendisini bir çok suçtan sorumlu tutuyor.

Neely, eyaletin en prestijli özel okullarından biri olan Nashville Üniversite’sinde dekan olarak çalışıyordu. Kazadan kısa bir süre sonra okulun belirttiğine göre dönem iznine ayrılmak zorunda kaldı.

58 yaşında olan Neely, Polise göre kaza yerini terk ederek, sebep olduğu kaza hakkında anında ihbarda bulunmayarak ve yardım etmeyerek, dikkatsiz ve pervasız davranıp bir insan hayatını tehlikeye attığı için en ağır suçtan yargılanmalı.

Yetkililer, NPS polisinin ve savcılığın; Neely’nin federal suçtan hüküm giymesine karar vermek üzere toplanacaklarını bildirdi. Şimdilik 11,500 Amerikan doları kefalet ödeyerek ertelenen dava günü ile salındı.

Tüm bunlara ek olarak Neely’nin iş yeri, gerçekleşen kaza hakkında bir bildiri yayınladı.

“ Marshall Neely bu yaz part-time göreve geçişinden önce Nashville Universite’sinde dekan olarak hizmet veriyordu. Kendisi aynı zamanda bu okuldan mezun 2 erkek öğrencimizin babasıdır. Bugün itibariyle, biz bu durumu ve koşulları incelerken, USN Sayın Neely’i yıllık izne çıkardı. Bu görevlendirme ile ilgili diğer tüm bilgiler gizlidir. İcra hukukunun bu konudaki çalışmasına müteşekkiriz ve araştırmaları için iş birliği yapmaya hazırız. Bu zor zamanda bisikletçi ve ailesi için üzüldüğümüz kadar Neely ailesi için de endişeliyiz.”

Bisiklet sürücüsü Noe kazanın ardından hastaneye gitti ve yetkililerin raporuna göre hayatını tehdit etmeyen ama ciddi yaralarla taburcu oldu.

https://www.facebook.com/Gregorybgoodman/videos/10212159811003882/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir