İstanbul’daki En İdeal Koşu Parkurları
İstanbul’daki En İdeal Koşu Parkurları

İstanbul’daki En İdeal Koşu Parkurları

Başlandığı zaman çoğu kişi için büyük bir tutkuya dönüşen koşu, zaman içinde meraklılarını yeni parkur ve rota arayışına itiyor. Hemen hemen her zemin tipinde yapılabilen koşuya yeni başlayanlar veya farklı parkurlarda kendini test etmek isteyenler için İstanbul, birbirinden farklı rotalar sunuyor.

İstanbul her ne kadar kalabalık ve yorucu bir şehir gibi görünse de huzurla dolup taşmanızı sağlayacak onlarca koşu alanına sahip. Sizler için İstanbul’da huzurla koşabileceğiniz parkurları sıraladık.

Belgrad Ormanı- Neşet Suyu Koşu Parkuru

Serin bir pınarın etrafına kurulu bu tabiat parkı, ulaşım kolaylığı ve konumu itibariyle yılın dört mevsimi, haftanın yedi günü sporseverler için ideal bir koşu alanı. 6 kilometre uzunluğundaki parkurda, göl kenarında yapacağınız koşu size günlük hayatın stresinden uzaklaşmanın kapılarını açıyor.

Feneryolu-Suadiye Sahil Yolu

Anadolu yakasının Marmara sahil şeridinde ilerleyen bu yol, kalabalık ve bisikletçiler tarafından da kullanılmasına rağmen, yeterli genişliğe sahip. Sahilden başlayarak Tuzla’ya kadar uzanan rotada deneyimli koşucular genellikle parkurun 7 kilometrelik en popüler kısmını tercih ediyor. Büyük bölümünde yumuşak zemin de barındırmasıyla gerçek bir koşu deneyimi yaşatan parkur, yumuşak zemine paralel beton bölümüyle sert zemin türünü tercih edenlerin de ilgisini çekiyor.

Yıldız Parkı

Yeni başlayanlar için zorlayıcı olabilecek Yıldız Parkı koşu parkuru, koşu için gerekli kondisyonu ve fiziksel gelişimi sağlamak için şehir içerisindeki en uygun noktalardan biri olarak gösterilebilir. İnişleri, çıkışları ve farklı zemin koşullarıyla parkur, günün her saatinde ağırlıklı olarak deneyimli koşuculara ev sahipliği yapıyor. Şehrin ortasında doğadan bir parça olarak düşünebileceğimiz Yıldız Parkı, yeşil ve doğal yapısıyla uygun bir rota haline geliyor. Yıldız Parkı’nı birçok park ve ormandan ayıran noktası parka ulaşımın kolaylığı.

Balat

3 kilometrelik kısa bir koşu alanı olmasına rağmen Haliç manzarası eşliğinde koşma imkânı sağlaması, birçok sporseverin kısa antrenmanlarını yapması için ideal bir ortam yaratıyor. Balat’ın birkaç yıldır değişen çehresiyle açılan harika kafelerinde bir kahve molası verebilir.

Emirgan Korusu

Boğaz’ın tarihi semtlerinden olan Emirgan’da bulunan koru içerisinde yer alan parkur, içindeki yeşilliği sayesinde tıpkı Belgrad Ormanı’ndaki gibi ağaçların gölgesinde keyifli bir koşu imkânı sunuyor.

Polonezköy

Polonezköy, sıkıcı ve bunaltıcı İstanbul günleri için sizi yeniden hayata döndürecek doğal güzelliklere sahip bir yer ve bu özellikleriyle dört mevsim koşma imkânı tanıyor.

Polonezköy’ün gerek merkezindeki köy yolları ve patika yollarda, gerek koşu parkurunda doğa ile iç içe koşarak gününüzü renklendirebilir, doğa içerisinde güzel bir spor aktivitesi yapabilirsiniz.

Polonezköy’deki yürüyüş parkuru bir ring çizmediği için giriş noktasından bir diğer giriş noktasına kadar yaklaşık 2,5 kilometre olan yolu, gidiş-dönüş yaparak 5 kilometrelik bir parkura dönüştürebilirsiniz.

Aydos Ormanı

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda, şehrin tam ortasında adeta cennetten bir parça olan Aydos Ormanı sporseverlerin en uğrak noktalarından biri olarak gösterilebilir. Hengameden ve kalabalıktan sıyrılıp gün içinde mini bir terapi haline gelebilecek koşularınızı yapabileceğiniz bir ortam sunan Aydos Ormanı, kolay ulaşımı sayesinde fırsat bulduğunuz her an gidebileceğiniz noktalardan biri.

Atatürk Kent Ormanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıyer ilçesine bağlı Hacıosman Korusu, Atatürk Kent Ormanı ismiyle yepyeni bir proje kapsamında halka açıldı. Atatürk Kent Ormanı, ziyaretçilerine, sahip olduğu doğal yaşam alanı ile dinlenme imkânı sunarken, 12 kilometrelik yürüyüş-koşu parkuru ile günlük spor ihtiyacını karşılayabilme imkânı sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir