GoPro Hero 7 ve GoPro Hero 6 Arasındaki Farklar Neler?
GoPro Hero 7 ve GoPro Hero 6 Arasındaki Farklar Neler?

GoPro Hero 7 ve GoPro Hero 6 Arasındaki Farklar Neler?

GoPro Hero 6’daki en büyük yenilik, şirketin Sony görüntü işlemcileri yerine kendi geliştirdiği GP-1 işlemcisini kullanmaya başlamasıydı.

Yeni modelde de aynı işlemciyi kullanan GoPro, yeni aksiyon kamerasında video sabitleme için HyperSmooth isimli özellikten yararlandı. Bu özellik fotoğraflarda ve videolarda oluşabilecek titreşimleri yok ediyor.

Çoğu fotoğraf makinesi, görüntü sensörünün titreşimlerine karşı koymak için optik görüntü sabitlemesine güvenirken, HyperSmooth, yazılım ve algoritmadan yararlanıyor.

Bir diğer yenilik ise Instagram başta olmak üzere, sosyal platformlarla uyumlu video çekimleri için “dikey çekim” özelliğinin gelmesi. Kamera dikey olarak tutulduğunda arayüzde otomatik olarak dönüyor.

Hero 7’nin boyutu Hero 6 ile hemen hemen aynı olduğu için Hero 6’nın aksesuarları Hero 7 ile uyumlu. Hero 7 aynı zamanda akıllı telefon yardımıyla Facebook, Twitch, YouTube ve Vimeo üzerinden canlı yayın yapılmasına da imkân tanıyor.

Hero 7 saniyede 60 kare 4K ve saniyede 120 kare 2.7K video çekimi gerçekleştirebileceği belirtiliyor. Saniyede 240 kare Full HD video kaydedebilen Hero 7, stereo ve raw ses kaydına destek veriyor. Harici mikrofona da destek veren kamera 12 megapiksel fotoğraf çekimi gerçekleştirebiliyor.

GoPro Hero 7’yi Hero 6’dan ayıran yenilikler:

Arka ekrandaki kullanıcı arabirimi geliştirilmiş.

HyperSmooth devredeyken 4K/60fps kayıt (Hero 6’da 4K/30fps)

Kısa video klip özelliği eklenmiş 15 ve 30 saniyelik geri sayımlı çekim seçenekleri mevcut.

SuperPhoto ile hareketli objeleri çekerken daha iyi netice veren HDR fotoğraf çekim seçeneği eklenmiş.

Canlı yayın (Wifi üzerinden 720P Facebook ve RTMP çıkışı)

GoPro Karma Grip/Gimbal ve GoPro Karma Drone desteği eklenmiş.

Apple MFI entegrasyonu (Apple telefonlarla daha hızlı eşleştirme/bağlantı imkânı)

Yeni çözünürlükler eklenmiş (1440p/120fps, 960p/240fps, 960p/120fps, 720p/240fps)

Fotoğraf için gecikmeli çekim seçeneği eklenmiş (3 veya 10 saniye gecikmeli seçenekler)

Video ve fotoğraf çekiminde “dikey çekim” özelliği eklenmiş. Ön ve arka ekranlar otomatik olarak dönüyor.

Hız/Harita/G-Kuvveti/İz bilgilerini eklemek/yönetmek için akıllı telefonunuzun olması yeterli. White-balans (beyaz ayarı) daha iyi yönetiliyor. Su altı/Kar/Şehir/Plaj/Orman gibi ortamlar algılanıp, ortama uygun otomatik beyaz ayarı yapılıyor.

Eğlence anlayışınız ne olursa olsun, elinizde bir GoPro varsa hayatın her anını keyifle kaydedebilir, istediğiniz platformda anında paylaşabilirsiniz! Ürünü satın almak için: https://www.spx.com.tr/urun/gopro-hero7-black.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir