FURKAN KUMKAYA’NIN KALEMİNDEN: LİKYA YOLUNDA
FURKAN KUMKAYA’NIN KALEMİNDEN: LİKYA YOLUNDA

FURKAN KUMKAYA’NIN KALEMİNDEN: LİKYA YOLUNDA

Likya Yolu dünyanın en güzel 10 yürüyüş rotası arasında bulunan ve Ölüdeniz’den Kemer’e uzanan bir
doğa yolculuğudur. Onu diğer yürüyüş rotalarından ayıran şey ise yolun sadece doğadan değil 2300 yıllık bir tarihin içinden yürünmesidir. Likya medeniyetinin en önemli şehirlerini onların kullandığı yollardan birbirine bağlamaya hazır olun.

Tarihin Zorlu Parkuru: Likya Yolu

Likya Yolunun ne kadar güzel olduğunu bir cümle ile anlatacak olsaydım şöyle derdim; “Ne kadar yorulursanız yorulun, gün sonunda sizi öyle bir şey bekliyor ki, her şeyi unutuyorsunuz”. 22 günlük bu rotada her bitiş noktası hayal ürünü gibi karşınıza çıkıyor. Ama oraya gelmek hiç kolay değil! 510 km’lik yolun ortalama bitiş süresi 22 gün. Yemyeşil otların arasındaki toprak patikaları bekliyorsanız, yanılıyorsunuz. Attığınız her adım farklı bir zeminde olacak. Sivri bir taş, yumuşak bir çimen, büyük bir kaya, asfalt, çakıl arazi saniyeler içinde ayaklarınız altında yer değiştirecek. Bileklikli ayakkabı kullanmadığı için bileği burkulan, uygun tabanlı ayakkabısı olmadığı için ayakkabısı paramparça olan onlarca kişi sayabilirsiniz.

Nasıl Bir Ekipman Kullanmalı?

Her günü yürüyerek geçireceğiniz ve gün sonunda kamp kuracağınızı düşünürsek 22 günlük yol için profesyonelce hazırlanmış bir liste sizi bekliyor.

Çantada dikkat edilecekler

Bel desteği, kendine özel yağmurluğu olmalı, hacmi yükseltilebilir olmalı, perlonları kullanışlı olmalı, baton ve alet asılabilmeli, sırt desteği vücudunuza uygun olmalı

Ayakkabı

Her an yağmur bastırabilme durumuna karşı su geçirmez olmalı, sert, esnek ve zemin tutuşu iyi bir taban ve bileği saran türde olmalı

Çadır

Çift tente ve yağmura dayanıklı olmalı

Tulum

Mevsime göre değişse de, en az 0-5 derece olmalı

Kıyafet

Nefes alabilen t-shirt ve pantolon-şort tercih edin. Gece için ise polar sizi sıcak tutmaya yetecektir.

Baton (2adet), Bıçak, çanta suluğu, Kamp yemek seti, ip, ilaç (ağrı kesici, yanık kremi,

Nemlendirici krem) ,çakmak

Konaklama

22 günün 15’inde karşınıza bir camping veya pansiyon mutlaka çıkıyor. Eğer sadece çadırda kalacak iseniz belirli aralıklarla eşyalarınız ve kendiniz için temizlik yapmak adına bir yerde kalmanızı öneririm. Çadır için ise her gün sonunda uygun bir yer bulacaksınız mutlaka.

Rotayı yürürken acil durum numaralarını ve ilk yardım bilgilerini öğrenmeniz, tek başınıza olmamanız, fırsat buldukça bir yakınınıza haber vermeniz iyi olacaktır. Henüz yapmadıysanız ve ölmeden önce yapılacaklar listeniz var ise üst sıralarda Likya Yolu’na yer açın, yaptığınız en iyi şey olacak..

Instagram: @furkankumkaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir