Elon Musk, Tesla’nın elektrikli kamyonetinin 2019’a kadar satışa çıkacağını söylüyor!
Elon Musk, Tesla’nın elektrikli kamyonetinin 2019’a kadar satışa çıkacağını söylüyor!

Elon Musk, Tesla’nın elektrikli kamyonetinin 2019’a kadar satışa çıkacağını söylüyor!

Tesla Motors ‘un  CEO’su sosyal medyada elektronik kamyonetin yolda olduğuna dair duyuru yaptığından beri otomotiv dünyası çok heyecanlı.

Elektrikli araçlara karşı ön yargılar bugüne kadar çok fazla oldu. Çoğu elektrikli araçların komik gözüktüğünü söyledi ve içten yanmalı motorların gücü karşısında elektrik araçlar hakikaten belirli bir döneme kadar sönük kaldı.

2000’lerin başında, Tesla Motors yollara çıkarak insanların kafasındaki bir çok ön yargıyı yok etmeye başladı. Yanmalı motorlara sahip standart otomobillerden çok daha seksi ve güçlü elektirikli arabaları yollarda görmek ben dahil herkesin fikrini çok hızlı bir şekilde değiştirdi diyebiliriz. Tesla’ların 400metrelik drag/pist yarışında Lamborghini ve Ferrari’leri geçtiğini gösteren videoları internette virus gibi yayıldı. Sonuç olarak fikir birliğine varıldı: Elektrikli araçlar artık hayatımızın bir parçası!

Ama düne kadar doğa dostu elektrikli araçlarla onların benzinli karşıtları arasında göze çarpan bir fark vardı: kamyonetler. Ülkemizde de yeni yeni popüler olmaya başlayan ama Amerikan ekonomisinin uzun zamandır önderi ve Amerikan kasının bir sembolü olan kamyonetler elektrikli araç pazarında hiç varlığını göstermemişti. Bu durum Elon Musk’un tweetine kadar sürdü..

” @NoahMagel Elektrikli Kamyonetler 18 ile 24 ay arasında sahnelere geliyor!”

Bu tweeti, Musk’ın Tesla’nın elektirikli kamyonetlerinin Eylül’de ortaya çıkacağına dair ilk duyurusu takip etti.

Evet doğru; Musk’a göre elektrikli kamyonet Ekim 2018’in başlarında piyasaya sunulabilir. Bir Tesla kamyonetinin yolda olduğu dedikoduları Musk’ın firmasının kamyonet marketini 2013’te gözlemlediğini açıkladığından beri ağızdan ağıza yayıldı.

Ama şimdiye kadar, Tesla kamyonetini çevreleyen özellikler kavramsal olarak kalmıştır.

Bu araç nasıl gözükecek? Tesla’yı ünlü eden marka imzası martı kanatlarından kapıları ve parlak gövde stili kamyonetlerde çok çılgın ve vahşi duracaktır diye düşünüyoruz.  Fiyata gelecek olursak, Tesla’nın diğer araçları gibi bu kamyonetinde ABD satış fiyatının 100 000 USD üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Ülkemizde hala elektirikli araçlar için çok düşük ötv uygulanıyor ( hala diyorum çünkü ne kadar süreceğini bilemiyorum ) yani kısacası bu aracı ABD fiyatına yakın bir tutara satın almak mümkün olabilir.

Bunlar yetmezmiş gibi Musk ayrıca yarı-tır kamyonetin de sözünü verdi. 18 tekerlekli elektrikli bir araç hayal etmek zor ama Musk’ın sözleri doğruysa yakında onları yollarda bizzat göreceğiz.

Bu durumda Musk ın sözlerinden yola çıkarsak ; Tesla kamyonetler Eylül için hazır!

Tesla’nın benzinli araçlara rakip olacak elektrikli araç üretme yeteneğiyle, kamyonet aşıklarının tutkusunun kucaklaşacağı bu anı sabırsızlık ile bekliyoruz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir