Dünyanın en zor 400 Metresi!
Dünyanın en zor 400 Metresi!

Dünyanın en zor 400 Metresi!

40 katlı bir bina yüksekliğine, 35 derece eğimle zafer için depar atmak ( sürünme desek daha doğru olur) ve katıksız acı!

Eğer asansörü es geçip merdivenlere yönelen biriyseniz iyi dinleyin! 7 yıllık tarihinde ilk defa zorlu RedBull 400 depar yarışı bir dünya şampiyonunu taçlandıracak.

Tanıdık gelmedi mi?  Ruhunu ve ciğerlerini çökerten bayır yukarı koşu 400 metre uzunluğunda yani yaklaşık çeyrek mil. Ama bu 400 metre, katılımcıları neredeyse uzun atlama kayakçılarının 140 m’lik atlayışında kullandığı kuleye kadar tırmanmaya zorluyor.

Red Bull yarışmacıların kendine güvenini Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’da düzenlenecek bu tip 14 yarışmada ezip geçecek gibi görünüyor. Yaz boyunca ilk Red Bull 400 Dünya Şampiyonası Almanya’da gerçekleşecek.

Red Bull 400 Dünya Şampiyonası

15 Temmuz’da Titisee-Neustadt Almanya’daki Hochfirstschanze kayak atlayışı tepesinde birisi dünya şampiyonu ünvanını yürüyerek hatta daha ziyade sürünerek elde edecek. Bireysel kadınlar ve erkekler yarışmalarında birer kişi şampiyonlukla taçlandırılırken, 4X100 co-ed takımında da 1.ciye ödül verilecek.

Büyük olasılıkla Türkiye’den ( evet yanlış duymadınız ) Ahmet ARSLAN ilk resmi şampiyon olacak! Son 7 yılda Ahmet Arslan Avrupa etrafındaki bir çok müsabakaya katılarak tam 10 kez 1.bitirdi. Bu hakikaten inanılmaz bir başarı!

Geçen sene Hochfirstschanze bayırında heybetli bayırı 3 dakika 42 saniyede tırmanarak kazandı ve aynı müsabakada bayanlardan ( yine Türkiye’den ) Jasmin Can 4 dakika 41 saniyede ikinci gelenin yaklaşık 1 dakika önünde müsabakayı tamamlayarak  ülkemizi gururlandırmışlardır.

Park City’de geçen sene gerçekleşen yarış Red Bull 400 yarışının tüm dünyadaki en yüksek tepesinde gerçekleşti ; tam 2100 metrede! Bu yükseklikte oksijenin ne kadar azaldığını düşünürseniz bu 400 metreyi yokuş yukarı koşmanın ne demek olduğunu biraz daha fazla hayal edebilirsiniz.

Peki tepenin Kralı ya da Kraliçesi olabilecek misin?

Red Bull 400 yarışına katıl ve dosdoğru Dünya Şampiyonasının açılış törenine git. Şansını dene!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir