Dünyanın En Pahalı Ekipmanları
Dünyanın En Pahalı Ekipmanları

Dünyanın En Pahalı Ekipmanları

500.000 dolarlık yol motosikleti, 5.500 dolarlık çadır, 4.000 dolarlık İsviçre Ordu çakısı. Bugüne dek üretilmiş en pahalı ekipmanlar karşınızda..


4.000 dolarlık Güneş Gözlükleri

2011 yılında karbon fiberden camları ve 4.000 dolarlık fiyatıyla, Oakley Elite C.Six güneş gözlükleri karşımıza çıkmıştı ; gösteriş ve tüketim çılgınlığını temsil eden bir ürün olduğundan bazı insanların tepkisini çekmişti.

Bazıları ise aksine bu ürünü sevinçle karşılamışlardı ; ” Teknolojilerinin sınırlarını zorlayan ve bize kadar sirayet etmesini sağlayan firmalardan haber almayı seviyoruz.” Bizce Her halükarda, bir karbon fiber kalıbından biçimlendirilmiş ve 4.000 dolar fiyat etiketi olan bir şey, biraz incelenmeyi hak ediyor. Sonuçta biliyoruz ki bugün hayatımız şekillendiren ve kolaylaştırın neredeyse bütün teknolojiler çılgın fikirlerin sonucu ve ilk üretildiklerinde inanılmaz pahalılardı. Zaman içinde ucuzlayarak hepimizin kullanabileceği seviyelere geldiler.

Şu anda ” en pahalı gözlükler ”  için google’da yapılacak bir aramada çok  daha pahalı gözlüklerle kolayca karşılaşmak mümkün Fakat bu yazının konusu farklı ; biz altından üretilmiş mücehverler ile kaplı olduğu için pahalı ürünleri seçmedik. Bu ürünlerin hepsinin arkasında çılgın bir fikir var ve outdoor yaşamında kullanılmak için tasarlanmışlar.

4.000 dolarlık İsviçre Ordu Çakısı

Neredeyse 25 cm genişliği ve 900 gram ağırlığıyla, Wagner Swiss Army üretimi kolleksiyoncu sürümü Giant Knife’ın, kilit kanadı, törpü, tirbüşon, tornavida ve hayal edebileceğiniz her İsviçre ordu çakısı uygulamasını barındıran 87 adet katlanabilir aleti vardır. Cebinize sığdırmayı başarabilirseniz, birçok ihtiyaca pratik çözümler sunduğu bir gerçektir.

500.000 dolarlık Bisiklet

Butterfly Trek Madone, 500.000 dolara satıldığı bir müzayede sonrası, dünyanın en pahalı bisikleti olarak tanındı. Lance Armstrong, sanatçı Damien Hirst bisikleti bir efsane haline getirmeden önce, 2009 yılında Tour de France’da kullandı. Sanatçı, bisikleti gerçek kelebek kanatları ile süsledi ve Livestrong Hayır Kurumu için düzenlenen bir müzayedede satışa sundu.

1.150 dolarlık Trençkot Ceket

Outdoor Arch’teryx firması, Wallstreet’in sert havasına dayanabilecek The Veilance kolleksiyonu isimli bir segmenti piyasaya sürdü. Marka, “teknik performans uygulamalarını şehir hayatına adapte etmek” istedi. 1.150 dolarlık The Arc’tex Field Jacket’in GORE-TEX yüzeyi, şehir yaşamında daha kullanışlı hale getirildi.

22 milyon dolarlık Karavan

Karavan, dünyanın her köşesine adapte olacak şekilde giydirilmiş üst düzey bir keşif taşıtıdır. Mobil bir bilim laboratuvarı olması da cabası. Ama bu devasa kara taşıtı, aslında sadece iyi bezenmiş bir karavandan ibaret. Araç, mucidi olan Bran Ferren’in kızı Kira için tasarlanmıştır ve araca Kira’nın ismi verilmiştir. Bir kamyon şasisi ve modifiye edilmiş Mercedes-Benz Unimog U500NA çekici üstüne inşa edilen ve içinde bilimsel aygıtlar, iletişim cihazları ve görüntü ekipmanları ile dikkat çeken araçta Mercedes Benz ara soğutmalı turbo dizel 6 silindir ve 950 nm tork üreten bir motor bulunmaktadır.

1.700 dolarlık Akıllı Saat

Tag Heuer Connected akıllı saat ile koşunuzu kaydedebilir, hava durumunu kontrol edebilir ve tarzınızı bozmadan havalı bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Bu saatin 4 GB depolama hafızası bulunmaktadır, tek şarjla 25 saat çalışmaktadır ve Bluetooth, Android ve IOS sistemleri ile uyumludur. Jirometre, ivme ölçer, eğim tespit sensörü, mikrofon ve titreşim motoruna sahip bu saat icad edilmeden önce, insanların nasıl eksersiz yapabildiğini hayal bile edemiyoruz!

600 dolarlık Buzul Güneş Gözlüğü

Glacier 1957 ile güneşten, en parlak arazilerde bile korunabilirsiniz. Fransız Vuarnet, lüx gözlük üretiminde uzmanlaşmış bir firmadır. Deri, paslanmaz çelik ve alerjenliği azaltılmış naylondan üretilmiş bu gözlük eğer buzuldan inip en yakın bara gitmek isterseniz ( tabi böyle bir olayın gerçekleşme ihtimali varsa ) müthiş havalı görünecektir.

5.500 dolarlık Space Station Çadır

Tırmanış üssünüzü MH in Space Station Çadır ile süsleyebilirsiniz. Bu büyükçe koza, 5,8 metre boyutları ve 2,59 metre yüksekliği ile 20 kişiyi ağırlayabilmektedir. Direkler ve çadır bezi, sektör öncüsü malzemelerden, en sert dağ koşullarına dayanabilecek şekilde üretilmiştir. Ve eğer Ay’da soğuk ve sert hava koşulları olsaydı, bu çadırın ay ortamına bile dayanabileceğinden eminiz.

1.500 dolarlık Dalma Işığı

Okyanus tabanını bu 18.000 lumenlik dalma ışığı ile aydınlatabilirisiniz. Peki 18.000 lumen nasıl bir şeydir? Anlamak için İki gün boyunca doğrudan güneşe bakıp bu tecrübeyi yorumlar bölümünde paylaşabilirsiniz, tabi eğer hala görebiliyorsanız. BigBlue’nun TL18000PC modeli su altı tecrübelerini fotoğraflamak veya videoya almak isteyenler için tasarlandı. Not ; bu arada lütfen doğrudan güneşe bakmayınız 🙂

1.400 dolarlık Uyku Tulumu

Hispar 1200 Down Sleepeng Bag: K Series ile 8000 metrelik zirve maceralarınızda sağlam bir uyku çekebilirsiniz. İngiltere’nin PHD markası tarafından üretilen K-Series, sıfırın altında sıcaklıklardaki dağ koşulları için üretilmiş, hafif ötesi kaz tüyü uyku tulumudur. Uyku tulumu 1000’lik kaz tüyü dolgulu modeli, -58 santigrat dereceye kadar koruma sağlamaktadır ve ağırlığı sadece 1,5 kilo kadardır. Ancak Minnesota kışlarında hala test edilmediğinden nasıl bir sonuçla karşılaşacağımız meçhul.

1.500 dolarlık Bisiklet Pedalı

Bisiklet pedalı üreticisi Look ve fitness saati üreticisi Polar, güçlerini yeniden Kéo Power Bluetooth Smart pedal sisteminde birleştirdiler. Bu sistem Bluetooth Smart teknolojisi kullanmakta; tempo ve enerji çıkışını ölçmekte ve çok az pil harcamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir