Burton 2018 USA Olimpiyat Üniforması NASA dan ilham aldı!
Burton 2018 USA Olimpiyat Üniforması NASA dan ilham aldı!

Burton 2018 USA Olimpiyat Üniforması NASA dan ilham aldı!

Parlayan gümüş kumaşı ve Retro-fütürist teması ile 2018 ABD Snowboard Takımı kıyafetleri göz kamaştırıyor.

Burton, Amerika uzay programından esinlendiği yeni ABD Olimpik üniformalarını  3 Kasım’da ilk kez gözler önüne serdi. Bu üniformalar Güney Kore’de Pyeongchang şehrinde yapılacak Kış Olimpiyatarında ABD Takımının giymesi için tasarlandı.

İşlevsel ve modern parçaları etkileyici bir stil ile bir araya getiren bu üniformalar snowboard sporunun yaratıcısı bir markada görmeyi umduğunuz teknolojiye sahip. Örneğin Burton yarış ceketleri ve pantalonları sıvı metal görüntüsüne sahip olmasıyla dikkat çekti. Hakikaten parlayan-gümüş kumaş gerçek alüminyum ile kaplanmış. Bu daha önce hiç görmediğimiz bir şey!

Burton fütürist kumaşını sadece 2018 üniformaları için geliştirdi. Markanın dediğine göre, bu üniformada genellikle ses ekipmanlarında kullanılan alüminyum kaplı kumaş ile su geçirmezlik ve ısı yalıtımı teknolojik özelliklerini birleştirmişler.

Burton bu yeni kumaşın hafif, su geçirmez olduğunu ve bunun yanında hem ışığı hem de sesi yansıtma özelliği olduğunu iddia ediyor.

Tasarımcılar, “İngilizce Konuşuyor musun?” ve “Bana şans dile!” gibi ifadeleri Korece çevirileriyle birlikte astarlara diktirdiler.

Pofuduk Dyneema Tulum! ( Dyneema aynı Goretex gibi bir kumaş markası )

Burton, astronot kıyafetinden esinlenilmiş kaz tüyü tulumu çelik kadar sert parlak beyaz Dyneema kumaşından üretti. Marka ayrıca bu harika kumaştan kabarık bir kaz tüyü cekette yapacak.

Dyneema aşırı hafif, sağlam ve su geçirmez. Ayrıca dizler ile dirsekler üstündeki kırmızı şeritler ve saf beyaz gövdesi ile kesinlikle tam bir astronot kıyafetini andırıyor.

Burton ayrıca Amerikan ordusu için tasarlanmış yüksek teknolojili özel üretim Polartec kumaşını kullanarak yumuşak koyun yünü ceket ve pantolon da üretti.

Üniformanın diğer parçaları; deri -parmakları birleşik-eldivenler, koyunyünü eldivenler, teknik tişörtler, bereler ve (Amerikan uzay programı tarafından imza renk olarak kullanılan) “uluslararası turuncu” yün esaslı katmanlar içeriyor.

Bu Burton tarafından tasarlanmış 4. Olimpik üniforma.

Burton’ın kıyafet kolleksiyonu baş tarasımcısı Greg Dacyshyn “astronot kıyafetlerini her zaman çok sevmişimdir,” diyor “çünkü bu kıyafetler havalı ve mükemmel bir estetiğe sahip olduğu gibi en ekstrem koşullarda dahi fonksiyonlarını yerine getirecek şekilde tasarlanmışlar”.

“Bu, bize giysilerin yeniliğini ve teknolojisini geliştirmek için inanılmaz bir platform oluşturuyor. Bu parçaların, sporcuların daha önce ulaşamadığı noktalara varmasını sağlamasını umuyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir