Bir Tenis Maçına Hazırlanmanın Beş Önemli Rutini
Bir Tenis Maçına Hazırlanmanın Beş Önemli Rutini

Bir Tenis Maçına Hazırlanmanın Beş Önemli Rutini

Teniste her maçı en iyi şekilde oynamak zordur. Maksimum potansiyelinizi sınırlayabilecek ve hesaba katılması gereken bazı faktörler vardır. Bu faktörleri sizler için sıraladık.

İç faktörler: Fiziksel düzeyde hareketlilik eksikliği, daha önce oynanan bir maçtan kaynaklanan kas ağrısı veya duygusal durum, düşünceler ve rekabet stresi gibi durumlar sporcunun potansiyelini sınırlayabilecek önemli faktörler olarak görülebilir.

Dış etkenler: Hava koşulları oyun yüzeyi, rakibin oyunu, topların kalitesi, kişisel ekipman ve seyirci de dikkate alınması gereken birkaç faktör olmasına rağmen, iyi alışkanlıklar edinirseniz, en iyi seviyenize yaklaşabilirsiniz. Bu nedenle, bu faktörlerin bizi en iyi seviyede oynamaktan alıkoymasını önlemek için bir rutin oluşturmak önemlidir. Bir tenis maçına en iyi şekilde hazırlanmanıza yardımcı olacak beş rutini sizlerle paylaşacağız. Hazırlık yapmak için düzenli olarak öğrenilmesi ve tekrarlanması gereken birkaç teknik vardır.

 Zihinsel eğitim + pozitif zihinsel koşullandırma

Sık sık fiziksel olarak ısınmaktan bahsediyoruz, ancak zihinsel olarak ısınmak da aynı derecede önemlidir. Beynimiz, vücudumuzun pilotu, bir hareketi yeniden üretmemize yardım edecek olan beynimiz olduğu için, herhangi bir sporu yapmak için elbette temel bir faktördür. Olumlu zihinsel şartlanma, başarılı olma şansınızı artıracaktır. Olumlu düşünme bize doğru eylemleri yapma ve istediğimiz sonuçları alma şansı verir. Bunun için beyninizi olumlu bir şekilde eğitmek için olumlu, motive edici kelimeleri düzenli olarak kendinize tekrarlamanız gerekir. Olumlu kelimeleri kendinize ne kadar çok tekrar ederseniz, beyninizi bunu yapabileceğinize o kadar çok ikna edersiniz. Sizi motive eden kelimeleri bulmak her birinize kalmıştır.

 Zihinsel görselleştirme

Birçok sporcu, turnuvalarda performanslarını iyileştirmek için bu yaratıcı görselleştirme stratejisini giderek daha fazla kullanıyor. Aslında beden ve zihin ne kadar uyum içindeyse, fizyolojik ve biyomekanik becerilerimiz o kadar güçlüdür. Bu, kafanızda hedefinize ulaştığınızı, rakibinizle kazanıp tokalaşırken görebileceğiniz bir senaryo oluşturmaktan ibarettir.

Tüm bu olumlu görseller size yardımcı olabilir:

*Bir tekniği düzeltin

*Fiziksel olarak üstesinden gelinemeyen zihinsel bir durumun üstesinden gelin

*Rahatlayın

*Enerjinizi artırın

*Konsantrasyonunuzu geliştirin

*Kazandıran bir tutum geliştirin

Bu ilk iki rutin, günün amacına odaklanmak için harika bir kombinasyon: bir yarışmada seviyenizi en iyi şekilde yapmak. Beyniniz ısındığında, vücudunuzu nazikçe uyandırma zamanıdır.

Ortak hareketlilik egzersizleri

Bir maç sırasında vücut teste tabi tutulur. Bu nedenle, kendinizi hazırlamak için mekaniğinin düzgün çalıştığından emin olmak önemlidir. Vücudun bir maç sırasında gerekli olacak hareketliliği ve hareket aralığını bulmasına izin verecektir. Bir hareketi engelleyebilecek bir eklem yaralanmasını önlemek için çaba harcamadan önce esneklik egzersizleri yapmak önemlidir.

Kahvaltı ve çantanızı hazırlama

Bir maçtan önce iyi yemek yemek de rutininizin çok önemli bir parçasıdır. Çünkü yakıt olmadan vücut tüm bir performansı tutacak kadar enerjiye sahip olmayacaktır. Örneğin süt ürünü, yulaf ezmesi, meyve ve sıcak bir içecek, sahaya dolu depo ile gitmek için yeterli olacaktır. Glisemik indeksinizi yükseltmemek ve ardından enerjinizin hızla tükenmesini önlemek için maçtan önce çok fazla şeker yememeye dikkat edin. Gerekli besini aldıktan sonra çantanıza tüm gerekli aksesuarları koyarak çantanızı dikkatlice hazırlayın. Bunlar kullanacağınız silahlar, bu yüzden onları akıllıca hazırlayın. Aşamalı ve aktif bir şekilde ısınabilmek için erken yol almayı unutmamalısınız.

 Maçtan önce ısınma

Sizin için doğru ısınma rutinini bulmak size kalmıştır. Kalp atış hızınızı ve vücut ısınızı kademeli olarak artıracak bir yöntem. Sevdiğiniz müzikleri dinlemek, odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, ihtiyacınız olduğunda rahatlamanıza veya enerjinizi artırmanıza yardımcı olacaktır. O günkü duygusal veya fiziksel durumunuza göre doğru müziği seçin. Maçtan önce ısınırken, kendinizi güçlendirmek ve hazır olarak sahaya girmek için pozitif yaratıcı görselleştirme kullanmak da iyi bir fikirdir. Bir maça başlamadan önce fiziksel ısınma + müzik + görselleştirme kombinasyonu idealdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir